Tokyo Notebook

-・- From My Everyday Life to Japanese Culture -・- Why don't you see the real Japan, not the typical foreigners' version.

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05 2011

Yummy!

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I knew that the café located in a new annex of the Mitsukoshi department store in Ginza and its reputation for sundae. However, I didn’t have the chance to go to it during the summer.
夏の間は行く機会がなかったのですが、銀座三越の新館にできたカフェ「OSUYA」で供される酢ソフトの評判は聞いていました。

I was in Ginza in the late afternoon the other day and was faint with hunger (Well, I’ve brought my declaration that I’d abstain from eating into action). I got its sundae off the top of my head.
先日のこと。夕刻に銀座にいて、空腹の限界を迎えました(先週宣言した通り、食事を控えているのです)。で、この店のことを思い出しました。

The sauce on the ice cream was grape vinegar (not common wine vinegar).
ソフトクリームにかかっているのは、巨峰のお酢です。

A well-established vinegar maker produces the café, and it offers drinks and desserts using vinegar. Few years ago, there was once a boom in vinegar as a healthy beverage in Japan. So, now you can easily find specially made vinegars that have a taste like fruit syrup. The café sells such vinegars of various flavors.
創業明治九年、130年以上の歴史を持つ内堀醸造がこのカフェを運営し、お酢を使った飲み物やデザートを提供しています。今ではフルーティーなお酢が増えましたが、この店にも数多くのフレーバーのお酢が並びます。

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The soft-serve ice cream went well with the fruit vinegar. That was great!
不思議な感じなのですが、ここのお酢はソフトクリームに良く合います。美味しかった。

I tasted some kinds of vinegar at the café.
I had negative thoughts against the boom, but I think I have to change that thoughts because fruit vinegars in Japan have developed very much.
カフェでは酢の試飲ができ、私も何種類か頂きました。
飲むお酢ブームに対しては、「酢は飲み物じゃない」との信念から距離を置いていたKinakinwでしたが、元々酸っぱい物好き。ここまで進化されると、もう否定できないですね(笑)。

Posted by Kinakinw | 00:51 | Comment [0] | TrackBack [0] | Tokyo Life

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