Tokyo Notebook

-・- From My Everyday Life to Japanese Culture -・- Why don't you see the real Japan, not the typical foreigners' version.

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10 2011

Vegetable House

azabu-juban

It was sunny and warm during the day, and I strolled and lunched at a restaurant in Azabu-juban.
暖かく天気が良かった昼間、散歩がてら麻布十番でお昼を食べました。

I visited “Yasai-ya Mei (literally means vegetable house Mei)” run by Eat Walk Corporation, a restaurant-chain led by chef Akira Watanabe.
行ってみたのは、ご存知渡邊明シェフ率いるレストランチェーン、イートウォークが経営する「やさい家めい」。

vegetable house1 vegetable house2

Yasai-ya Mei, the Azabu-juban branch opened last November, is a Japanese restaurant serving vegetable dishes that use organic ones from contract farmers. In his other restaurants, the organic vegee is a main selling point.
やさい家めいは、契約農家から直送される無農薬野菜を使った野菜料理を提供しています。麻布十番店がオープンしたのは去年の11月。

I usually do not go to this kind of snobbish organic restaurants, especially in Japan. Though I’m an incomparable vegetable lover, I just regale myself with regular vegetables nameless farmers produced with effort. I’m quite happy with that.
普段は、この手の流行のオーガニックレストランには行きません。無類の野菜好きではあるのですが、私は名もない普通の農家の方が丹精込めて作った、普通の野菜を美味しく頂いていていることにとても満足していますから。

However, I couldn’t ignore one dish, which is also served during lunchtime.
それでも、ちょっと気になるメニューがあったのです。

Here it is. “Daikon Katsu (deep-fried Japanese radish)”Katsu means deep-fried meat (pork, beef or chicken), and deep-fried radish is unusual.
それがこれ。大根カツです。

vegetable house3
Cheese and ham are sandwiched between stewed radish, and it tasted surprisingly rich.
出汁で煮た大根に、チーズとハムがはさんであって、意外にこくがありました。


It tasted good, but I had heartburn, maybe because of the fried oil.
味は良かった。でも揚げ油のせいなのか、ひどく胸焼けしてしまいました。

The dinner menu seems ordinary: it looks like an excerpt of vegetable dishes from izakaya menu. I don’t know if I have dinner there from my own motive, but I can lunch. Miso soup was excellent, and the staff was kind and friendly. There are 5 set meals at lunchtime, so I can order something other than that deep-fried dish.
このお店のディナーメニューは、居酒屋メニューから野菜がらみのものを抜き出したという感じで案外平凡かなと思います。自ら進んで夕食に行くかどうかはわかりませんが、お昼なら良いかも知れません。お味噌汁がとても美味しくて、スタッフも親切で感じが良かった。ランチメニューは全部で5種類あるので、次回行くことがあれば大根カツ以外のものを頼んでみようと思います。

Anyway, during the lunch, I was just wondering what kind of food organic enthusiasts are eating now. They may not buy vegetables from North Kanto and Fukushima.
昼を食べながら、オーガニック野菜にこだわる方々は今何を食べているのかなと、ちょっと考えてしまいました。まぁ、北関東や福島の野菜はお求めになりませんね、きっと。

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my sakura

My sakura comes into bloom!
私の桜が開花しました!

Posted by Kinakinw | 11:50 | Comment [0] | TrackBack [0] | Tokyo Life

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